31/03/2022

Сјајан низ резултата нашег тима почео је још током припрема, а упркос томе што смо  2022. годину дочекали у зони испадања, на први поглед, рутинско освајање турнира у Врбасу показало је да имамо разлога за оптимизам. Добре партије наше екипе биле су логични исход вредног рада на тренинзима и огромног посла који је обављао стручни штаб.
На срећу свих нас, сјајне партије, након припрема, наставиле су се и у такмичарским утакмицама, а утакмице Југовића су изузетно узбудљиве за гледање и то не само због позитивних резултата.


 

Овим поводом, представљамо вам разговор са тренером првог тима Југовића, Акимом Комненићем.

П: Екипа игра сјајно у овој полусезони. Како коментаришете досадашње резултате са Југовићем?

 

  • Резултат је последица доброг рада екипе, стручног штаба и клуба.  Југовић има добру екипу и врхунске услове за рад и то је оно што смо успели сви заједно да изнесемо и остваримо досадашње жељене резултате, а са једним циљем, а то је опстанак у Аркус лиги ове сезоне што Југовић и заслужује. Чека нас још доста рада и четири утакмице до коначног  циља и сви смо фокусирани на то, а с обзиром да МИ  верујемо искључиво у рад, верујем  да ћемо то и остварити.

 

П: Екипа игра лепо и модерно, а то доноси резултате. Шта за Вас представља модеран рукомет и крећемо ли се у правом смеру?

 

  • Резултат је донео ТИМ и свако од нас (пре свега играчи) је свој индивидуални квалитет и циљеве подредио екипи. Играмо добро и дисциплиновано што је најважније, свако има своју улогу у екипи и трудимо се да наш систем играмо на најбољи могући начин у овом тренутку. Све је подређено екипи и циљевима!

За мене лично, рукомет који се игра на највишем европском нивоу напредује поприлично и како то сви воле да назову ''Модеран'' рукомет,  игра се брже, играју се проактивне одбране и доста више голова се постиже у односу на раније. Да би рукомет постао атрактивнији уз то и привлачнији по мени морају да се мењају рукометна правила. Не могу да кажем да је српски рукомет близу тога јер немамо ни једну екипу која има континуитет у Европским такмичењима. Југовић игра добар рукомет који је подређен квалитету лиге а сигуран сам да са добрим радом, улагањем и континуитетом као и Европским утакмицама да би играли далеко квалитетније и тиме добили још квалитетније играче, лигу и репрезентативце јер све креће од домаће лиге и ''стварања'' играча.
 

П: Приметили смо Вас на свакој утакмици Б тима Југовића, од како сте у Каћу. Такође све већу и већу минутажу у првом тиму дајете талентованим рукометашима из подмлатка. Може ли наш Б тим до титуле у Трећој лиги и видите ли још рукометаша, из тог састава, у првом тиму?

 

  • Пратим комплетан рад школе рукомета. У Б тиму има доста талентованих играча који су сасвим сигурно у плану сениорске екипе што је природно. Волео бих да имамо више простора да младим играчима дамо шансу али у овом тренутку имамо циљ опстанка у Аркус лиги, а онда то морају да изнесу искуснији играчи, а по мало дајемо  шансу и млађима и они то лепо користе и стављају до знања да можемо да рачунамо на њих. У будућности то мора да буде пракса Југовића и сигурно ће сви добити своју прилику да заиграју за сениоре!

Испратићемо све утакмице Б тима и по квалитету који поседују они заслужују да се нађу у вишем рангу такмичења, али млади су и не треба их оптерећивати резултатом, јер је важнији њихов развој, али опет понављам, резултат је последица доброг рада и сви ми верујемо у њих!

 

П: Југовић је једна од најгледанијих екипа у држави и убедљиво најгледанији тим у плеј-ауту. Колико значи екипи таква подршка у Храму?

 

  • Ово је заиста посебан доживљај и ја као тренер се осећам феноменално а могу само да замислим како је лепо бити играч на терену где вас публика носи 60 минута. Рекао сам играчима пред почетак првенства да смо у једној од најрукометнијих средина у Србији, људи познају рукомет и воле га, да су генерације иза нас биле једни од најбољих, са прегршт врхунских играча. Да Југовић има невероватну традицију и да морамо са  нашим односом, посвећеношћу, енергијом и игром да заслужимо њихово поверење и поштовање! Није проблем да изгубимо или победимо утакмицу али морамо да дамо више од максимума увек на свакој утакмици било где!

 

П: Атмосфера у екипи је сјајна, а тимски дух је на високом нивоу. Сигурно је да сте дали тoме велики допринос.

 

  • Не бих никога да истичем, јер смо сви заједно дали свој допринос. Свако од нас има своју улогу и задатке. Сада већ осећам једну лепу породичну атмосферу, са огромном енергијом и жељом за испуњењем циља!

 

П: Која су Вам очекивања од утакмице против Мокре Горе?

 

  • Моја очекивања се увек заснивају на чињеницама. С обзиром да радимо добро, испуњавамо све задатке и напредујемо у сваком смислу као екипа, МИ увек идемо на победу! Победе и порази зависе од много фактора и саставни су део спорта, најважније је да увек дамо више од максимума и будемо ЕКИПА а резултати ће доћи како заслужимо!
     

Балша Ступар