15/06/2021

Суперлигашка сезона је пред нама, стога су екипи потребна појачања са знањем и искуством, како би наш тим био што спремнији за нове изазове у елити.

Баш таквo појачање је Ненад Савић, који игра на позицији пивота и који нам долази из румунске Турде. Каријеру је почео у Југовићу и био је део златне европске генерације која је освојила Челенџ куп 2001. године, као и бројне јуниорске трофеје пре тога.

Након Југовића играо је у Војводини, затим за Ену (HC Enna) и Трст (Pallamano Trieste) у Италији. Затим је уследио румунски Динамо из Букурешта, па мађарска Татабања, те повратак у Румунију, прво у екипу Сату Маре, а затим прелазак у Турду (Potaissa Turda).

У Турди је постао права легенда, наступајући за екипу читавих 10 година, а круна свега је било освајање Челенџ купа 2018. године, његовог другог у каријери. Пехар је тада подигао као дугогодишњи капитен екипе.

У управо завршеној сезони са Турдом играо je ЕХФ Европску лигу, а у изузетно јакој румунској лиги водио је тим до другог места, чиме је овај тим поново изборио излазак на евро-сцену.

Ненад Савић ће, као играч са међународним рукометним реномеом, богатим искуством, великим знањем и квалитетом, али и очигледном жељом да настави са рукометним успесима, бити огромно појачање за наш клуб у сезони која је пред нама.

 

Балша Ступар