20/03/2024

Рукометни клуб Југовић, после оставке Марка Митровића (8. фебруара), добио је ново руководство.

 

Бивши играч, капитен и први човек ветеранске секције РК Југовић Алекса Радукин изабран је, на клупској седници Изборне Скупштине, једногласно за првог човека каћког суперлигаша.

– Искрено, велика је част, задовољство и поверење које ми је указано постављањем за председника Југовића, који је понос српског рукомета. Мој отац Драгомир, познатији као Драшпика, био један од оснивача и спонзора клуба, данас би био пресрећан и поносан на мене. Зато сам од малена маштао да једног дана будем први човек Југовића – рекао је Радукин, а потом укратко прокоментарисао који ће му бити први кораци:

– Намера ми је да клуб буде на стабилнијим ногама, финансијски, резултатски и организационо. У томе ће да нам помогну пријатељи клуба, донатори и спонзори, да сви будемо у једној колони, без фракција. Сада је најважније то да сачувамо елитни статус, идемо корак по корак. Намера ми је да омасовимо нашу академију, по којој је Југовић био препознатљив, као и да вратимо играче из Каћа. Врата Југовића су отворена за све добре људе.

Директор Душан Мирковић изнео је да је за функционисање клуба годишње потребно око 20 милиона динара. Захвалио се Урошу Лончару и Сањи Драшко који су се прихватили да буду део Југовића и да му својим знањем и способношћу помогну.   

Избору председника РК Југовић претходило је конституисање Скупштине, која сада броји 11 чланова: Алекса Радукин, Миле Зечевић, Славко Дукић, Душан Мирковић (стални чланови), Момчило Лубурић (представник родитеља), Урош Лончар, Сања Драшко, Горан Предић (помажући чланови), Бојан Срдић, Ненад Ђисалов и Златко Новак (ветерани).

 

Извор: Дневник, Аутор: Ј.Галић