22/04/2023

Југовић - Металопластика 28:27 (12:18)

Дерби је дерби, без обзира на форму, такмичење, стање на табели и све друге околности, а вечерашњи дерби Југовића и Металопластика оправдао је очекивања и најизбирљивијих љубитеља рукомета.

Утакмица је почела одмах у високом темпу, а снаге су биле равноправне. Међутим, средином првог полувремена гости су почели да се одлепљују, те на полувреме одлазе са +6.

Ипак, каћка рукометна магија била је заказана за друго полувреме, пре свега у режији маестралног голмана Косановића, који је својим одбранама госте оставио на само 9 погодака у другом делу. Треба истаћи и одбрану седмерца у последњим секундама утакмице, којом је осигурао победу и потврдио титулу најбољег играча утакмице.

У Југовићу су сјајни били и Ковачевић, Драгољевић, Терзић, Бошковић, Видојевић, али и сви остали, док је својеврсни печат на опроштају од активног играња рукомета у Храму дао Владица Стојановић, прелепим голом, средином првог полувремена.

За Југовић су наступили: Скубан, Кукић, Ковачевић 11 погодака, Драгољевић 4, Видојевић 3, Травар 1, Косановић (к), Стојановић 2, Радојчић, Нинков, Ђукић, Терзић 4, Дражић, Бошковић 3, Петровић.

Тренер: Предраг Топић

Овом победом Југовић је, коло пре краја, и математички изборио играње  АРКУС лиге и следеће сезоне, када ћемо покушати урадити и нешто више.

Хвала вам на огромној подршци током ове сезоне!

У последњем колу, Југовић гостује екипи Рудара у Костолцу.

 

Балша Ступар